0

Smoking til nytår – er det for meget?

Overvejer du at iføre dig et smoking til nytår, så bør du snart beslutte dig. Specielt hvis du ikke har et smoking hængende i garderoben. For det er ikke altid så nemt at finde det rigtige smoking sæt, da der er markant færre muligheder, end hvis du søgte et jakkesæt.

Har du allerede en smoking hængende, gælder samme spørgsmål, er det for meget? Vi ser på hvornår det kan være en god idé og hvornår det er det modsatte. Festen og de øvrige gæster har meget at sige.

1 Er der dresscode på?

Det første du bør tage stilling til, er om der er dresscode for nytårsfesten. Det vil hurtigt indikere om der er muligheder eller ej. For hvis dresscoden fx. er jakkesæt, kan du ikke komme i smoking. Det er bare én af mange uskrevne regler.

Du bør altid overholde dresscoden, uanset hvor meget du har lyst til at iføre dig noget andet. Det er måske heller ikke så fedt at være den eneste, som er overdressed til festen.

Se også vores side om smokingens 10 bud her.

2. Kommer andre i smoking?

Det næste du bør overveje er, om der kommer andre i smoking? Det kan være dig og vennerne har det som fast standard, når I holder nytår. Det kan være en sjov tradition, hvor man gør noget ekstra ud af festen og får startet det nye år med manér.

Hvis det ikke er sådan, bør du spørge dine venner hvad de regner med. Det er ikke fedt at komme i smoking som den eneste, så du bør som minimum for 1-2 andre med på idéen. De øvrige gæster og festens type har meget at sige for, om det er for meget eller ej.

3. Hvem skal du feste med?

Sidst bør du have øje for hvem du skal feste med. Vi ved alle hvor stor forskel der kan være fra venner til venner, eller hvis det fx. er med dine kollegaer eller familien. Det bør derfor indgå som den sidste overvejelse.

Alt i alt, kan det både være for meget og det kan være helt passende. Ovenstående spørgsmål og overvejelser vil afgøre, hvad der er situationen for dig. Vi vil derfor anbefale dig at få set nærmere på disse aspekter.

Tips til dig, der går all-in

Vælger du at gå all-in på smoking til nytår, har vi fundet en god video frem, hvor du får flere tips. Vi håber du kan bruge den, så du kommer til at stå knivskarpt, når det nye år skydes i gang.

Designtendenser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *