0

Smokingens 10 gyldne bud

Skal du til at købe ny smoking, eller vil du bare gerne vide hvordan den bør sidde? Designtendenser giver dig her 10 gyldne bud, du skal kende til og huske på.

Følger du vores 10 punkter, er du godt på vej mod en flot og velsiddende smoking.

De 10 bud

  1. Jakken er et af de mest essentielle dele af smoking sættet, derfor er det vigtigt, at den sidder rigtigt. Skuldrene på jakken må ikke gå længere ud over kanten af selve skulderen end max en centimeter. Desuden skal rygstykket ligge fladt over ryggen og hvile.
  2. Endnu et punkt ved jakken er, at den ikke er for stor. Den må hverken gabe foran, når den er lukket, eller bag på i nakken.
  3. Bukserne må ikke være for lange. De skal lige netop røre ved skoen, og ikke helt nede ved hælen, så de bliver slidt, eller folde når de rør skoen.
  4. Det er en form for beklædning, der bruges til formelle aftenbegivenheder. Den skal altså ikke hives frem til en dåb om formiddagen, men i stedet til brylluppets fest, der holdes om aftenen.
  5. Smokingen findes i variationer, men skjorten skal altid være hvid.
  6. Selvom skjorten altid er hvid, kan jakken fås i forskellige farver. Især en hvis jakke er i nogle sammenhænge populær, især i sommerhalvåret eller i varmere lande end i Danmark.
  7. Strømperne skal altid være sorte som bukserne, og lange nok til, at intet af benet bliver blottet, hvis bukserne stumper, når manden sætter sig ned.
  8. Polstring i skuldrene kan være en god idé, hvis ejermanden er spinkelt byttet, men bør undgås, hvis man er bredskuldret.
  9. Hav en sort butterfly på til smokingen. Det er klassisk og stilet.
  10. Vælg aldrig den første og bedste smoking. Den går ikke af mode foreløbig, derfor er det en god idé at bruge penge på den rigtige pasform og god kvalitet, så sættet holder i lang tid fremover.

Læs også: Aktuelle tøj tendenser i 2016

Smokingens 10 budHvor skal jeg købe smokingen?

Har du ikke allerede en smoking i klædeskabet, er det på høje tid. Det er velegnet til både bryllupper, runde fødselsdage eller nytårsfester.

Der findes flere forhandlere på markedet, omend klart færre end inden for jakkesæt. En af de firmaer der ved mest om det, er Herrernes Magasin som har vundet “Byens Bedste” priser og ofte fremtoner på Go’ på TV2.

 

Du kan se deres udvalg af smoking til mænd på Davidk.dk.

Her kan du ligeledes få tips med på vejen til hvordan det bør sidde. Det er mindst lige så afgørende, hvis du er novice på området.

Designtendenser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *