0

Tøj tendenser 2016

Modeugen er en af de modebegivenheder, der bedst dikterer hvordan trends inden for tøjmoden, kommer til at være det næste år. Derfor har modeugen altid meget opmærksomhed fra bloggere og modeksperter som David K og Uffe Buchard.

Det er her de forskellige brands viser deres kollektioner frem, der kommer til at være skelsættende for det kommende år. Moden i 2016 kommer til at være defineret af flere forskellige tendenser.

Mere individuel

Tøj tendenser 2016Først og fremmest er det blevet bemærket, at moden er blevet mere individuel – til manges glæde. Det betyder, at der er langt flere valgmuligheder inden for forskellige stilarter og der er flere tøj tendenser at vælge imellem.

Ifølge nogle er det en godt tegn på, at vi er på vej ud af den økonomiske krise. Designerne tør altså satse bredere, og den modebevidste kvinde kan følge sin egen stil og stadig være moderigtig i 2016.

De seneste forårs tendenser i tøjbranchen

70’erne er tilbage og det har de været i et stykke tid. Tendenser der har hentet inspiration tilbage fra 1970’erne med de flagrende bukser, blonder og løse snit vil fortsat dominere forårsmoden i 2016.

Det afslappede look er på mode, og det passer fint til foråret, der er på vej. Farver som mintgrøn og azurblå er i fokus, hvilket vil passe fint til udsprungne blomster og den blå himmel.

Desuden er lag på lag meget in, hvilket fortsætter til sommer. De solfalmede farver går også igen i flere kollektioner, blandt andet orange nuancer, varme farver, der med fordel kan mikses med rød, gul og afdæmpede neutrale og støvede farver som fersken. Dette er også typisk 70’er stilen. Desuden er forårsmoden meget feminin. Det går desuden godt sammen med en naturlige makeup og den afdæmpede duft.

Sommermode for mænd og kvinder

Når det kommer til sommermoden 2016, er der lidt mere knald på farverne. Især rød og den vovede skriggule farve er nytilkomne. Lag på lag går igen fra foråret og der er stor fokus på det løse tøj, der er behageligt at have på. Det bliver praktisk i sommervarmen.

For herrerne er tendens en smule anderledes. Selvom farverne også er i fokus er det den neongrønne og den sarte lilla, der skal ind i klædeskabet.

I Danmark er vi ikke synderlig gode til de stærke farver. Ofte bliver den stereotype dansker i udlandet beskrevet som en lyshåret pige klædt i sort, men noget tyder på, vi skal prøve at ændre vores tendens, hvis vi vil følge med både sommer- og forårsmoden i det nye år.

Læs mere nyt om design og mode på forsiden.

Designtendenser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *